SEO voor beginners

Klaar om jouw website te laten groeien, maar snap je niet precies hoe SEO werkt? Een fysieke winkel nemen wij als startpunt.

Gepubliceerd: 9 november 2022
Laatste update: 13 november 2023

Intro

Je hebt waarschijnlijk al het een en ander gelezen over SEO. En heel eerlijk, de informatie die online te vinden is over dit onderwerp is soms lastig te begrijpen… Daarom proberen wij SEO zo makkelijk mogelijk uit te leggen, met als voorbeeld een fysieke winkel!
Direct scrollen naar:

SEO makkelijk uitgelegd

Uitleg geven over SEO hoeft niet ingewikkeld te zijn, daarom hebben we in 4 simpele stappen beschreven hoe dit werkt. Als voorbeeld nemen we een fysieke winkel en leggen we uit hoe dit online werkt. Handig!

1. Je winkel bedenken

Offline

Als je een winkel gaat openen zorg je ervoor dat je een winkelpand hebt gehuurd dat op een mooie locatie staat, je huurt een bouwbedrijf of klussers in (of je doet alles zelf) en je zorgt ervoor dat het pand goed beveiligd is. Kortom, je werkt eerst aan de basis voordat je open gaat.

seo voor beginners
Winkelpand en beveiliging

Online

Voor SEO geldt; je huurt een domeinnaam bij een goede hostingpartij, kiest een mooi template voor je website (of je bouwt je website zelf) en je zorgt ervoor dat je website goed beveiligd is. Het liefst voordat je live bent, zodat alles goed staat voor de opening van je winkel.

2. Je winkel inrichten

Offline

Na het huren van een pand, ga je de winkel inrichten. Je koopt producten in bij de leverancier, gaat stellingen inrichten en de prijskaartjes toevoegen. Ook zet je een kassa neer en alle bijbehorende spullen, zodat klanten snel en makkelijk kunnen afrekenen.

Meubels en voorraad

Online

Bij SEO staat het inrichten van de stellingen gelijk aan het opzetten van alle systemen en het aanmaken van pagina’s met informatie en eventueel producten. Als dat allemaal gedaan is, plaats je contactformulieren (B2B) ga je een check-out inrichten (B2C) zodat bezoekers veilig en snel kunnen betalen.

3. Je winkel netjes houden

Offline

Hoera, je winkel is geopend! 🎉🎉🎉 Nu is het een kwestie van voorraad bijhouden en aanvullen, regelmatig schoonmaken en je winkel onderhouden. Natuurlijk loopt niet alles altijd op rolletjes; het komt wel eens voor dat je een lekkage hebt of dat er iets kapot gaat en een monteur langs moet laten komen.

Schoonmaak en onderhoud

Online

Elke website moet onderhouden worden. SEO speelt hier een grote rol in; de gehele website wordt scherp in de gaten gehouden en bij problemen wordt er meteen actie op ondernomen. Dat is niet alleen reactief, maar ook proactief. Zo houden we de website netjes en schoon.

4. Je omzet vergroten

Offline

Nu je winkel schoon, opgeruimd en gevuld is wordt het tijd om je processen te gaan optimaliseren! In dit stadium ga je onderzoeken welke verbeteringen je kunt doorvoeren; staat deze stelling beter aan de rechterkant, of toch aan de linkerkant? Heeft bijverkoop zin? Zo ben je constant bezig met verbeteren en analyseren wat dit heeft opgeleverd.

Optimaliseren en bijverkopen

Online

Ook dit is iets waar SEO een rol in speelt. Er wordt gekeken naar verbetermogelijkheden; kunnen we meer verkeer binnenhalen op een pagina als we deze in het menu plaatsen? Hoe kunnen we in de teksten vragen of twijfels van bezoekers wegnemen? Daarnaast doen we ook aan conversie optimalisatie, met als doel om conversies/sales te verhogen.

Bijna klaar...

Ben je klaar om jouw winkel te laten groeien? 

Veel gestelde vragen door SEO beginners

Kort gezegd: SEO is een onderdeel van een complete online marketing strategie. Met SEO zorg je ervoor dat zoekmachines en bezoekers je website goed kunnen vinden en kunnen gebruiken.
Een eerlijk antwoord; SEO is niet per definitie voor elk bedrijf geschikt. Uiteindelijk zal ieder bedrijf die een website heeft zich bezig moeten gaan houden met een bepaald onderdeel van SEO. Echter zijn er ook genoeg bedrijven die (op dit moment) niet opzoek zijn naar een lange termijn strategie of die zich (afhankelijk van hun branche) zich beter op een ander online marketing kanaal kunnen richten.
SEO is een langetermijnstrategie. Doorgaans duurt het 6-12 maanden voordat je echt resultaten zult zien. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van veel factoren. Denk hierbij aan: hoe oud je website is, wat de kwaliteit van je content is, hoe hoog de concurrentie is in jouw markt en wat jouw concurrenten al doen aan SEO, hoe je website technisch gezien in elkaar zit en nog veel meer.

Over de auteur

Local SEO

🏆 Je begrijpt de basis principes van lokale SEO.
🎯 Je kunt zelfstandig werken met Google my Business.

We komen langs bij jou op locatie om deze training te geven. Dit kan aan jou en jouw team, van te voren kun je input leveren.

Inhoud van de training

✅ Je leert hoe de basis van hoe SEO in 2023 werkt.
✅ Ontdek hoe krachtig Google my Business is.
✅ Praktisch aan de slag met jouw profiel.
✅ Handige tips en checklists waarmee je zelf verder kunt.
✅ Ennnn nog vééél meer dat je zult leren.

SEO Schrijven

🏆 Je begrijpt de basis principes van SEO schrijven
🎯 Je kunt zelfstandig schrijven en content maken

Inhoud van de training

✅ Je leert hoe SEO tegenwoordig werkt.
✅ Inzichten in nieuwe trends en belangrijke ontwikkeling.
✅ Een praktische checklist voor het schrijven van teksten.
✅ Optimaliseren teksten op basis van data (Search Console).
✅ Nog vééél meer praktische voorbeelden!

SEO Basics

🏆 Je begrijpt de basis principes van SEO.
🎯 Je kunt zelfstandig werken aan online groei.

We komen langs om deze training te geven. Je kunt vooraf vragen inbrengen zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden.

In deze training bespreken we o.a.

✅ Hoe SEO er volgens ons uitziet in 2023.
✅ Je krijgt inzichten in nieuwe trends en ontwikkelingen.
✅ We leren hoe je zelfstandig jouw SEO basics op orde krijgt.
✅ Je krijgt voorbeelden uit de praktijk die wel / niet werken.
✅ We gaan (indien gewenst) aan de slag met jouw website.

Inschrijven

Wat leuk dat je interesse hebt in onze online cursus! 🎉
Binnenkort gaan we live, schrijf je nu in voor updates:

SEO Boosters maakt gebruik van cookies om jou een optimale ervaring te kunnen geven op deze website. Meer informatie vind je in onze privacy en cookie verklaring.